Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/artdesign/domains/blog.art-design.si/public_html/index.php on line 122
Izdelava spletnih strani, oblikovanje spletnih strani, grafično oblikovanje, fotografija - Art design blog

Kdo smo

Art Design je tim profesionalnih grafičnih oblikovalcev, ilustratorjev in razvijalcev spletnih strani. Naša agencija sloni na dolgoletni oblikovalski tradiciji in bogatih izkušnjah, zato so naši izdelki vedno brezhibni in konkurenčni.

Naše storitve

Na naši domači strani si lahko ogledate storitve, ki jih nudimo.

Uporaba stock fotografije in pravice uporabe
Objavljeno pod Oblikovanje

Kot sem že v enem od prejšnjih blogov zapisal: slika pove več kot tisoč besed. Seveda je fraza oguljena, ampak nič ne de, še vedno je aktualna. V tokratnem prispevku se bom dotaknil, pravzaprav bolj razpisal o stock fotografiji in pravicami in omejitvami, ki jih imamo ob njeni uporabi.

Beri dalje | Objavil Tomaž Berčič dne 26.01.09 | Komentarji: 1

Barvni prostor ali kako uloviti zelenega zajca.
Objavljeno pod Oblikovanje

Pa kaj za vraga so ti »barvni prostori«, se sprašuje marsikdo in hkrati potihem benti nad tem, da tega ne razume in hkrati potrebuje. Kaj torej so vsi ti ti opisi in oznake – Adobe RGB, sRGB, LAB, ICC…?

Beri dalje | Objavil Tomaž Berčič dne 27.11.08 | Komentarji: 0

Celostna grafična podoba
Objavljeno pod Oblikovanje

To, da uspešno podjetje potrebuje profesionalno oblikovan logo, je že prodrlo v našo zavest, čeprav se še vedno najdejo samooklicani garažni »dizajnerji«, ki mislijo, da je potrebno v logo stlačiti prav vse in da mora vsebovati vse možnosti, ki jih kakšen vektorski program premore – od barv pa tja do senc in 3D efektov… Rezultat je seveda porazen. Tak logo, ki pravzaprav niti ni logo ampak testni poligon za učenje CorelDraw-a ni podjetju ali organizaciji, ki si ga lasti prav v noben ponos.

Beri dalje | Objavil Tomaž Berčič dne 14.11.08 | Komentarji: 1

Uporaba tipografije v oblikovanju
Objavljeno pod Oblikovanje

Ker je bila včasih pisana beseda redkost, ki so jo obvladovali le izobraženci in redki državni uslužbenci in je pisanje veljalo za omikano opravilo in znanje, se je razvila prava tipografska umetnost. Besede niso bile samo nosilec sporočila, ampak neka vrednota, ki je dokazovala civilizacijsko stopnjo.

Beri dalje | Objavil Tomaž Berčič dne 14.11.08 | Komentarji: 0

Slika pove več kot tisoč besed
Objavljeno pod Oblikovanje

Zgornje reklo v današnjih časih seveda velja še bolj kakorkoli prej v zgodovini. Uporaba slikovnega materiala je postala v sodobnih medijih ne samo dopolnilo tekstovni vsebini, ampak v veliko primerih tudi glavni nosilec sporočila. Kakorkoli že, slikovno podprta vsebina doda vsebini, pa naj bo to članek, oglas ali novica neko novo dimenzijo in spletne strani ali novice si danes skoraj ne moremo predstavljati brez tega. Elektronski mediji so fleksibilne in dinamične narave in potreba po slikovnem materialu je še večja.

Beri dalje | Objavil Tomaž Berčič dne 12.11.08 | Komentarji: 0

O tem blogu

Blog podjetja Art Design d.o.o.
Na tem blogu lahko spremljate učne prikaze in članke na temo izdelave spletnih strani, oblikovanja, fotografije, marketinga in veliko podobne koristne “navlake”.

Pobrskaj po blogu

Kategorije objav

RSS  Atom

Zadnje objave

Družbeni mediji za podjetja in organizacije - Zakaj in kako?

Objavljeno 08.09.10
Če se še vedno sprašujete ali bi uporabljali družbene medije ali ne, vam lahko povemo, da je odgovor vsekakor pritrdilen.…
Beri dalje

Brif (brief), ali kako analitično pristopimo k marketinškemu izzivu

Objavljeno 05.06.09
Torej kako se lotiti nekega marketiškega problema? Po glavi nam rojijo vse mogoče ideje, ki jih ž v miselnem procesu…
Beri dalje

Poceni gostovanje, ki drago stane

Objavljeno 29.01.09
Gostovanje spletne strani zaupajte tistemu ponudniku, ki vam bo zagotovil optimalno delovanje strežnikov in hiter odzivni čas v primeru težav.
Beri dalje

Uporaba stock fotografije in pravice uporabe

Objavljeno 26.01.09
Kot sem že v enem od prejšnjih blogov zapisal: slika pove več kot tisoč besed. Seveda je fraza oguljena, ampak…
Beri dalje

Barvni prostor ali kako uloviti zelenega zajca.

Objavljeno 27.11.08
Pa kaj za vraga so ti »barvni prostori«, se sprašuje marsikdo in hkrati potihem benti nad tem, da tega ne…
Beri dalje