Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/artdesign/domains/blog.art-design.si/public_html/index.php on line 122
Celostna grafična podoba | Art design blog

Kdo smo

Art Design je tim profesionalnih grafičnih oblikovalcev, ilustratorjev in razvijalcev spletnih strani. Naša agencija sloni na dolgoletni oblikovalski tradiciji in bogatih izkušnjah, zato so naši izdelki vedno brezhibni in konkurenčni.

Naše storitve

Na naši domači strani si lahko ogledate storitve, ki jih nudimo.

Celostna grafična podoba
Oblikovanje

To, da uspešno podjetje potrebuje profesionalno oblikovan logo, je že prodrlo v našo zavest, čeprav se še vedno najdejo samooklicani garažni »dizajnerji«, ki mislijo, da je potrebno v logo stlačiti prav vse in da mora vsebovati vse možnosti, ki jih kakšen vektorski program premore – od barv pa tja do senc in 3D efektov… Rezultat je seveda porazen.  Tak logo, ki pravzaprav niti ni logo ampak testni poligon za učenje CorelDraw-a ni podjetju ali organizaciji, ki si ga lasti prav v noben ponos. Neposredno ali pa posredno pa jim poleg prikritih nasmeškov povzroča tudi dejansko in oprijemljivo škodo. Ker smo ljudje navajeni ocenjevati predvsem z očmi in po videzu sodimo vsebino (žal je tako), je slabo oblikovan logo razvrednotil vsa naša prizadevanja za profesionalen pristop in vtis. Še tako dobro stoječe podjetje nam zaradi slabe kreacije in skoposti vlaganja v zunanjo podobo pusti nezaupljiv vtis.

Celostna grafična podoba je skupek pojmov, ki se je pred leti še marsikomu zdel neznan. Pa še danes je tako, čeprav je za podjetje tako pomembna kot recimo – pisalna miza in stol. Kaj se skriva pod tem pojmom? Večina kar ugane, da je nekaj v povezavi z logotipom podjetja, oziroma da je to logotip sam. Deloma je res, hkrati pa je Celostna grafična podoba (v nadaljevanju CGP) še veliko več.

CGP je pravzaprav nek elaborat ali če hočete po slovensko – pravilnik o uporabi logotipa in vseh grafičnih pritiklin, ki jih za vizualno komunikacijo s svetom potrebuje organizacija. Gre torej za standardizacijo zunanje podobe. CGP nam poleg same oblike logotipa narekuje tudi kako ga pravilno uporabljati, kako se torej logo obnaša na različnih aplikacijah. In ne samo to, standardizira tipografijo, ki jo uporabljamo v podatkovnem delu, njeno povezavo in pozicijo, definira barve in predvideva situacije, v katerih se naš logo znajde. Pa naj bo to ofsetni tisk, prikaz na ekranu, izrez iz samolepilne folije, itd… S standardizacijo logotipa in izdelavo CGP se lahko izognemo:

  • neprofesionalnemu grafičnemu izgledu
  • težavam zaradi aplikacije logotipa na različne podlage in uporabe
  • stroškom zaradi adaptacije logotipa v nepredvidene namene
  • slabi volji in iztrošenim živcem pri iskanju rešitve

Ker so parametri in aplikacije v CGP definirane numerično, podatki pa v obliki, ki jih lahko razumejo in uporabljajo izvajalci bodisi svetlobnih tabel ali pa tiskarji naših dopisov in vizitk, je CGP biblija naše vizualne komunikacije s svetom. Poleg priročnika v tiskani obliki, vsebuje CGP tudi elektronsko verzijo le tega in pa elemente, ki so enostavno vstavljivi v aplikacije, kot je recimo Word. Torej lahko poleg tega, da izvajalcem predpišemo uporabo našega logotipa, z CGP-jem na zelo enostaven upravljamo tudi sami. S tem smo prihranili veliko časa in stroškov. Vložek v našo grafično »biblijo« se nam povrne zelo hitro.

Objavil Tomaž Berčič dne 14.11.08 | Komentarji: 1

Komentarji

Web dizajn dne 05.10.10 ob 18.42

Captcha vam ne dela, se pa strinjam z napisanim smile

Pusti svoj komentar

  1. Zapomni si moje podatke
  2. Obveščaj me o nadalnjih komentarjih
  3. Vnesi to besedo

O tem blogu

Blog podjetja Art Design d.o.o.
Na tem blogu lahko spremljate učne prikaze in članke na temo izdelave spletnih strani, oblikovanja, fotografije, marketinga in veliko podobne koristne “navlake”.

Pobrskaj po blogu

Kategorije objav

RSS  Atom

Zadnje objave

Družbeni mediji za podjetja in organizacije - Zakaj in kako?

Objavljeno 08.09.10
Če se še vedno sprašujete ali bi uporabljali družbene medije ali ne, vam lahko povemo, da je odgovor vsekakor pritrdilen.…
Beri dalje

Brif (brief), ali kako analitično pristopimo k marketinškemu izzivu

Objavljeno 05.06.09
Torej kako se lotiti nekega marketiškega problema? Po glavi nam rojijo vse mogoče ideje, ki jih ž v miselnem procesu…
Beri dalje

Poceni gostovanje, ki drago stane

Objavljeno 29.01.09
Gostovanje spletne strani zaupajte tistemu ponudniku, ki vam bo zagotovil optimalno delovanje strežnikov in hiter odzivni čas v primeru težav.
Beri dalje

Uporaba stock fotografije in pravice uporabe

Objavljeno 26.01.09
Kot sem že v enem od prejšnjih blogov zapisal: slika pove več kot tisoč besed. Seveda je fraza oguljena, ampak…
Beri dalje

Barvni prostor ali kako uloviti zelenega zajca.

Objavljeno 27.11.08
Pa kaj za vraga so ti »barvni prostori«, se sprašuje marsikdo in hkrati potihem benti nad tem, da tega ne…
Beri dalje