Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/artdesign/domains/blog.art-design.si/public_html/index.php on line 122
Poceni gostovanje, ki drago stane | Art design blog

Kdo smo

Art Design je tim profesionalnih grafičnih oblikovalcev, ilustratorjev in razvijalcev spletnih strani. Naša agencija sloni na dolgoletni oblikovalski tradiciji in bogatih izkušnjah, zato so naši izdelki vedno brezhibni in konkurenčni.

Naše storitve

Na naši domači strani si lahko ogledate storitve, ki jih nudimo.

Poceni gostovanje, ki drago stane
Internet

Na spletu najdemo cel kup ponudnikov gostovanja spletnih strani, ki nam nudijo svoje storitve za zelo nizke cene. Res je, da za ta denar dobimo bolj malo prostora. Vendar, če imamo majhno spletno stran in ne potrebujemo veliko prostora, se nam lahko res izplača. Pa se nam res? 

Vzemimo primer, ki sem ga slišal od prijatelja pred dnevi. Neko podjetje se je odločilo izdelati mikro spletno stran. Ta stran bi podprla specifičen produkt, katerega so pričeli uvažati in ponujati na slovenskem tržišču. Izdelali so marketinško strategijo za spletno stran, določili cilnje skupine, skratka vse je bilo dobro premišljeno in načrtovano. Tudi oblikovalec je svoje delo opravil odlično. Stran je bila narejena in bili so zelo zadovoljni. Da pa bi privarčevali nekaj evrov, so se odločili, da bodo stran gostovali pri enem izmed ‘poceni podudnikov’ gostovanja spletnih strani. Opozorilom navkljub. ...Že slutite, kaj se je zgodilo?

Sorry we're closed

Stran se je objavila nekje v sredini meseca junija. Pričeli so z oglaševanjem na Googlu, najdi.si ter nekaterih specifičnih tiskanih medijih v upanju, da bodo tako dosegli svojo ciljno skupino. Vendar, glej ga zlomka, kmalu so nastopile težave. Par dni po pričetku oglaševalske kampanje je stran postala nedosegljiva. Telefoni pri gostitelju strani so zvonili v prazno, na maile ni odgovoril nihče… Oglas pa se je prikazoval v iskalnikih med sponzoriranimi oglasi inljudje so veselo klikali nanj. Seveda so vedno padli na nedelujočo stran. In tako je bilo tri dni. Kmalu se je izkazalo, da so bili v podjetju, kjer so gostovali njihovo spletno stran…. na dopustu. Proti koncu tretjega dne se je stran preselila na drug strežnik, kjer je bila zopet dosegljiva in je tako služila svojemu namenu.

Ta primer nam zelo nazorno pokaže, kako nas lahko poceni gostovanje drago stane. Ne le zaradi stran vrženega denarja za oglaševanje. V treh izgubljenih dneh je bilo mnogo obiskov, ki so klikali v prazno. Temu primeren je bil tudi rezultat: manjša prodaja ter slab vtis, ki so ga pustili s tem, ko so oglaševali nedelujočo stran.

Nauk te zgodbe je: če cenite svoje podjetje in storitve, ter želite vzbuditi zaupanje na trgu, po tem gostovanje spletne strani zaupajte tistemu ponudniku, ki vam bo zagotovil optimalno delovanje strežnikov in hiter odzivni čas v primeru težav. Do teh lahko vedno pride, da ne bo pomote, vendar pa je velika razlika v tem, ali vam odgovorijo na prvi klic oz. email ali pa vas pustijo čakati več dni, ker so na dopustu. Četudi boste plačali nekaj evrov več... Verjemite, izplača se.

Objavil Tomaž Bojc dne 29.01.09 | Komentarji: 1

Komentarji

optimizacija za iskalnike dne 05.10.10 ob 18.50

Moje prvi server je bil v rokah nekih indijcev… Poceni a katastrofa…
Včasih je boljše plačati malo več za kakovostni hosting.

Pusti svoj komentar

  1. Zapomni si moje podatke
  2. Obveščaj me o nadalnjih komentarjih
  3. Vnesi to besedo

O tem blogu

Blog podjetja Art Design d.o.o.
Na tem blogu lahko spremljate učne prikaze in članke na temo izdelave spletnih strani, oblikovanja, fotografije, marketinga in veliko podobne koristne “navlake”.

Pobrskaj po blogu

Kategorije objav

RSS  Atom

Zadnje objave

Družbeni mediji za podjetja in organizacije - Zakaj in kako?

Objavljeno 08.09.10
Če se še vedno sprašujete ali bi uporabljali družbene medije ali ne, vam lahko povemo, da je odgovor vsekakor pritrdilen.…
Beri dalje

Brif (brief), ali kako analitično pristopimo k marketinškemu izzivu

Objavljeno 05.06.09
Torej kako se lotiti nekega marketiškega problema? Po glavi nam rojijo vse mogoče ideje, ki jih ž v miselnem procesu…
Beri dalje

Poceni gostovanje, ki drago stane

Objavljeno 29.01.09
Gostovanje spletne strani zaupajte tistemu ponudniku, ki vam bo zagotovil optimalno delovanje strežnikov in hiter odzivni čas v primeru težav.
Beri dalje

Uporaba stock fotografije in pravice uporabe

Objavljeno 26.01.09
Kot sem že v enem od prejšnjih blogov zapisal: slika pove več kot tisoč besed. Seveda je fraza oguljena, ampak…
Beri dalje

Barvni prostor ali kako uloviti zelenega zajca.

Objavljeno 27.11.08
Pa kaj za vraga so ti »barvni prostori«, se sprašuje marsikdo in hkrati potihem benti nad tem, da tega ne…
Beri dalje